Nedräkning

Vi tillhör de lyckliga få som har ett datum för vår hemresa. Det gäller verkligen inte alla som det borde gälla just nu.

Vi får drömma om snö, IKEA, korv och mjölk och det är ganska mysigt när man vet att det är nedräkning. Samma drömmar är mest plågsamma i den ovissa väntan.

En som väntar är Ida, hon berättar för Rasmus om Sverige och vintern. Hon längtar efter stora och små saker. Det är vansinnigt mysigt att höra hennes resonemang om allt som väntar därhemma. Och hur mycket hon minns, vilket är allt. För att göra väntan begriplig använder vi Bamsekalendern på kvällarna. Ida vill veta vilken dag det är och vilken dag vi ska åka hem. Vi pratar också i termer av lördagsgodis. Jo, jag är mattelärare och barn behöver ett mått de kan relatera till. Finns det då ett bättre mått på vecka än lördagsgodis? Nu är det fem lördagsgodis tills vi åker hem. Plötsligt kröp pysselgalningen i mig fram, den är förstås framme nästan varje kväll :-) galningen gjorde i alla fall en nedräkningskalender tills vi får åka hem, av lördagsgodis. Undrar om den skapar mer panikgodissug än vad den hjälper.


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Lördagsgodis-vecko-måttet existerar även i denna familj. Bland annat använt inför nedräkningen till att tidsbestämma dagisstarten som inföll idag!

Kram från fam. Ejderklint

2012-11-05 @ 23:31:16
Postat av: Hanna

Härliga pyssliga Anna! Vi kanske ska göra en likadan kalender här hemma så att vi kan räkna ner till er hemkomst?! ;) Vi längtar o lovar att göra vad vi kan för att "be ner" lite snö så att ni får komma hem till ett vintervackert Sverige!

Vi hoppas att de andra väntande familjerna hos er snart ska få sina datum för hemfärd! Hälsa från oss att vi njöt av våra två veckor i era barns vackra "förstaland"! Och vi hoppas att få se några av dem även hemma i Sverige!

2012-11-06 @ 13:11:18
Postat av: Emma L

Underbart!! O jag längtar till jag får gå på Ikea med er!!:)) puss!!

2012-11-08 @ 00:43:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0