Födelsedagspresent

I lördags åkte vi iväg. Lite senare än vi tänkt efter en härlig natt. Rasmus höll oss vakna i tre timmar trots en extra flaska välling. Vi tog alltså all sovmorgon vi kunde få och åkte när vi var klara. Barnen fick lunch hemma och somnade sött i bilen. Vi fick alltså prata i fred nästan hela vägen till Naivasha, härligt. Vår lunch (äggmackor) tog vi i farten och vi kände oss härligt fria ute på resa helt på egen hand.
.
Vi kom till slut fram till Hells Gate, jag har ingen aning om varför en så vacker plats har fått ett så intressant namn. Vi betalade och körde in. För ynka 1600 shilling fick vi en heldagsbiljett, det är ungefär 120 kr, det är härligt att ha rätt visum.
.
.
I Hells Gate får man vandra, cykla eller köra bil. Det hade varit härligt att vandra men vi hade ju sovit lite längre än planerat så det fick bli bilen. Men det betyder ju inte att man inte kan gå ut om man vill hälsa närmare på zebrorna, problemet är att zebrorna så sällan vill hälsa nära.
.
.
.
Ida fick ha lilla kameran för sig själv och det var ganska så mysigt att höra henne diktera sin pappa. Stanna pappa jag måste ta kort.
.
.
Natten tillbringade vi på vackra, rofyllda Elsamere.
.
.
.
Söndagen, vår 17 åriga bröllopsdag (galet vad åren gått fort och vad roligt vi har haft) tillbringade vi på Crescent Island. Vi fick matsäck från Elsamere och packade för en heldag bland zebror, gnuer, giraffer mm. Vi fick en guide för att få ordning på var man kan gå, nästa gång kan vi promenera själva. Det är galet vackert, solen sken och vi njöt av vår promenad och de två stunderna vi hade på picknickfilten.
.
.
Kolla in killarna i skogsbrynet som vi är på väg mot :-)
.
.
.
.
Efter en lång dag i solen omgiven av djur var det härligt att komma tillbaka till stugan och afternoon tea. Middagarna var härliga och vi fick sällskap av ställföreträdande general manager. En mycket trevlig bekantskap.
.
Vi valde att beställa lunchbuffen på måndagen och åka in i Hells Gate igen på förmiddagen. Vi ville prova fler vägar än de vi hann med på lördagen. Gissa om vi är glada över att vi gjorde det. Vi hamnade uppe i bergen i ett fantastiskt landskap med lika fantastisk utsikt. Och alla djur som varit nedanför berget på lördagen var helt klart i bergen på måndagen.
.
.
I Hells Gate finns varma källor. På lördagen var vi väldigt nära de svavelosande ångorna men då får man också se rören från kraftverket som utvinner el från dessa. Mycket mer inspirerande var denna vy där ångorna fortfarande smälter in i landskapet.
.
.
Vi hade hört att det skulle finnas Eland i parken men inte sett några. I en av dalarna vi kom till fanns de allihopa.
.
.
Visst är parken vacker!!!
.
.
Visst fick jag en bra födelsedagspresent? Och det blir svårt att slå bröllopsdagen om tre år när vi firar 20 år (galet vi ska snart fira silverbröllop) vi får väl helt enkelt åka tillbaka hit och bara njuta.
.
Nu ska den här gamla 37 åringen snart sova
Godnatt
Anna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket härligt och vackert sätt att fira födelsedag och dessutom sin 17:e bröllopsdag på. Jag förstår att det blir svårt att slå om tre år. Kan inte riktigt fatta att det är så länge sedan ni gifte er.

Hur som helst, det ser spännande ut att vara där, köra omkring och vandra till fots. Kul för Ida att få bestämma över vad hon vill fotografera, be pappa stanna och sedan fota själv.

Kramar från farmor och farfar

2012-07-03 @ 22:39:58
Postat av: Mamma Alvin

Åh vilken härlig utflykt! Kenya är så vackert. Tänk vilken förmån våra barn har som kommer från ett så fantastiskt land.



Grattis i efterskott på födelsedagen och grattis på namnsdagen i dag!

/U

2012-07-04 @ 21:27:34
Postat av: Hanna

Vilken fantastisk natur vår Herre har skapat!! Sååå vackert... Kan det månntro vara Alvas gamla solhatt som syns på bilderna? :) idag har vi börjat vår semester o ser fram emot att vara lediga! Kram på er!

2012-07-06 @ 16:24:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0