Veteranerna

Kenya har blivit sex härliga personer fattigare och Sverige håller på att bli lika mycket rikare. Vi är numera Sverige - veteranerna i Kenya bland adoptivfamiljerna =) Må så vara med tre ynka dagars marginal men ändå. Nu vet vi mest... eller kanske inte. Det känns helt overkligt. Vi är ju fortfarande nya och håller på att upptäcka landet. Vi jobbar ju i och för sig så det blir ju inte utflykter hela tiden för vår del vilket innebär att det finns härliga ställen kvar i Nairobi att upptäcka för att inte tala om resten av landet.

Vi håller också på att upptäcka Ida, det gissar jag att man gör hela livet som förälder, hon är verkligen en helt underbar liten tjej. Vänta bara därhemma tills ni får träffa henne. Det är inte svårt att bli charmad. Jag skulle kunna sitta och snusa på henne hur länge som helst så man får passa på när hon är trött och man får. När hon är pigg har hon absolut inte tid att sitta i mammas knä några längre stunder. Hon måste ju klättra, springa, lägga pussel mm. Det är full fart hela tiden och det är härligt. Men idag på lunchen fick hon sitta i selen för att jag skulle få äta. Plötsligt tar hon tag i mitt huvud och ger mig 10 - 20 smällpussar. Mysig va!?

Igår och idag har vi haft främmande från Sverige, en kollega till Josef från Stockholm. Vi har haft så härliga pratstunder om allt möjligt. Idag har vi pratat och fikat, mer hann vi inte. Förmiddagsfika vid poolen så Ida fick bada lite. Lunch på Rusty Nail vilket blev en riktig långlunch. Vi är så glada för besöket!

Pratstunder har vi också fått på Skype vi har pratat med goda vänner i veckan och ikväll har Ida pratat med farmor och farfar och farbror Linus som hon har lite extra kär =) Han hade precis kommit hem från Kittelfjäll och hade färska rapporter. Men de väntar jag med till imorgon.

Nu ska lillan sova och vi ska ladda för melodifestival. Årets melodifestival kommer att gå till historien som en av de roligaste, vi hör ganska lite och koncentrationen är inte på topp precis men vi skypar med vänner och lillasyster i Sverige och kommenterar allt villket gör det hela till en enda fest för oss. Nästa veckas final missar vi dock, vi åker på safari på lördag - mycket orutinerat! Men vi har grannar som får programmen nedskickade så vi får se någon vecka senare hihi vi får väl skypa retroaktivt då.

Trevlig festivalkväll allihopa - hejja rockbrudarna säger vi.

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej på er!

Gårdagskvällen tillbringades hos fam Hainke för att "kick-offa" lite inför vår gemensamma skidvecka (bara två veckor kvar, vi lääängtar) o så tittade vi såklart på 2:a chansen, åtminstone kidsen tittade på hela o vi vuxna på sluttampen. Årets Mestival måste väl ändå gå till historien som en av de sämsta?! Usch, va många bottennapp! Inte ens rockbrudarna gick ju vidare utan slogs ut av en guldglittrig Pernilla W... Alva var dock nöjd med det! :-)

Sportlovet är nu till ända o vi har haft mormor som barnbarnvakt några dagar, så även om vi vuxna inte varit helt lediga har det varit en skön vilovecka. Vädret har varit rätt kallt men ofta sol så vissa dagar har man känt i luften att våren är på gång, trots all snö... Idag gick Vasaloppet av stapeln o vanns av Jörgen Brink efter en spännande spurtstrid. Tänk o spurta efter 9 mil på skidor - huvvaligen!!

Nu ska vi dricka varm choklad o äta smörgås innan det är dax för högläsning (Kalle o chokladfabriken för Alva). Melker vill väl som vanligt höra nåt om Halvan kör buss eller brandbil... han är fortfarande rätt så enformig i sina sagoval. :-)

Kram på er alla tre!

2010-03-07 @ 19:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0