Lite Ida-nyheter bara

Idag har vi varit på utflykt med ingen mindre än generalsekreteraren för pingstsamfundet FPFK som vi jobbar med här nere. Han ville att Josef skulle få predika i en kyrka utanför Nairobi så färden gick till Narok, en två och en halv timmes resa härifrån (halvvägs till masai mara). Det var trevligt, en härlig kyrka som de flesta kyrkor vi besökt har varit. Det skulle vara stor skillnad mellan denna landsortskyrka och Nairobi-kyrkorna. Vi såg inte riktigt skillnaden, allt är ju liksom annorlunda jämfört med hemma, men härligt var det.

Det var väl inga Ida-nyheter tänker nu den nogräknade. Efter en halv dag i en bil hinner man prata ganska mycket med sin ett och ett halvtåriga dotter. Hon har en tvåordsmening som återkommer ofta just nu mamma töt och pappa töt. Vi har undrat hur trötta vi har verkat men idag började fundera på om det är söta vi är. Vi säger ju ofta att hon är söt (världens sötaste faktiskt, rent objektivt alltså). Josef frågade om hon kunde säga att mamma är söt och mycket riktigt kom det mamma töt. Smälter man eller??? Det skulle vi nog kunna räkna som hennes första tvåordsmening, innan har hon sagt apa oppa när vi ska göra "fem små apor hoppade i sängen" vilket är ofta om hon får bestämma, allra helst direkt när hon har vaknat på morgonen.

Ikväll när vi läste boken frågade vi om hon kunde säga Nisse, hon har ju sagt Nitte någon gång men inte ofta. Idag kom ett klockrent Nisse men s och allt. När två lyckliga föräldrar sa "Men, kan du säga Nisse?" bekräftade hon det med en ljudlig rap. Lite äckligt kanske men frågan var ju korkad, hon hade ju precis sagt det.

Jaja vi är ju ganska nyblivna föräldrar och då är sånt här underbart och fantastiskt. Rapen var kanske mest rolig, vi fick behärska oss för att kunna be Gud som haver så att Ida kunde avsluta med ett ljudligt AMEN.

/ Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0