Världen utanför

Vi har verkligen boat in oss i vår lilla lägenhet. De enda utflykterna har varit för att söva Ida i bärselen eller för att gå och handla. Inte för att vi är folkskygga, tvärtom men det har kännts viktigt att ge Ida tid att lära känna oss och sitt nya hem (om än tillfälligt) och för att skapa någon form av rutiner. Nu kastades de över ända i natt då den unga damen låg vaken några timmar på kvällen och ville sova i mamma och pappas säng från fyra på morgonen men rutiner ska det bli till och med hemma hos oss =). Sömnproblemen skulle kunna bero på att hon inte känner sig hemma än men vi är ganska säkra på att det är förkylningen som spökar.

På eftermiddagen idag gick vi ut en sväng och gjorde två besök, hos de två andra adoptivfamiljerna som bor i huset, väldigt trevligt. Då var det någon som blev glad över att få träffa andra barn. Ida som varit lite dämpad idag och väldigt trött fick lite energi av att leka favoritleken "tack tack och varsågod". De andra två som är äldre, flera månader äldre var snälla och lekte med henne. Det är klart att hon saknar andra barn, hon har levt med ca 10 andra barn dygnet runt. Det var intressant för vår isolerade lilla familj att inse att det finns en värld utanför våra väggar (jag skulle skriva fyra men det är svårt att förstå hur många vi har med alla vinklar och vrår). Vi ska till och med ge oss ut på äventyr och gå på fest på torsdag - spännande =)

Vi har också haft vårt första hembesök av adoptionsorganisationens "social worker". Hon gjorde en noggrann genomgång av lägenheten... och konstaterade att vi hade en säng, ett kök, toalett och dusch. Hon är väldigt trevlig och vi hade ett kort och trevlig besök. Så långt duger vi alltså som föräldrar... fortsättning på den följetongen följer...

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad härligt att läsa att Ida redan verkar så trygg så hon kan vakna och vara ledsen så det hörs på natten. Kan tänka mig att det är stor skillnad för henne vad gäller det. Alltså hur stor vits det är att försöka påkalla uppmärksamhet. På barnhemmet var det ju många barn om utrymmet. Nu finns ju ni som finns till för just henne. Det värmer i hjärtat att tänka på att just hon har fått er till föräldrar.



Och rutiner, det blir det ju med tiden. De rutiner som passar er tre!

2009-09-09 @ 12:39:52
Postat av: rebecca

hej, skulle betyda mycket ifall du ville hjälpa mig att vinna en symaskin.



Gå bara in på länken:

http://www.skovdesymaskiner.se/contest2.html



och rösta på nr.9



tack på förhand hihi :)

2009-09-09 @ 12:57:20
URL: http://rthings.blogg.se/
Postat av: Gustav

Vad mysigt det låter med lill-Ida i er säng. Jag kan tänka mig att man blir frestad.



Ikväll ska vi till Ekerö och hälsa på. Det ska tydligen vara "sista" sommardagen idag så man får passa på att njuta.



Ser fram emot nästa inlägg :)

2009-09-09 @ 18:35:25
Postat av: Hanna

Det är med tårar i ögonen jag läser om er lilla skrutta... Tänk vad barn är anpassningsbara, så länge hon visste att det inte var någon idé att gråta så gjorde hon inte det. Nu däremot har hon redan fattat att ni finns där och då "kör" hon med er. Härligt! :-)



Här har vi sommarvarmt igen, 23 grader o sol idag o det ska fortsätta några dagar till så vi får passa på att njuta. Alva har för övrigt varit bekymrad över om det verkligen går fler flygplan till och från Kenya... för hur ska Anna o Josef o Ida annars komma hem?! Jag har dock lugnat henne på den punkten.

2009-09-09 @ 20:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0