Barnhemmet och dagen

Idag har vi skrotat runt här hemma och inte gjort särskilt mycket. Ida som sov mellan 19.00 och 07.15 har varit kvittrande glad förutom när hungern har satt i. Vi fick besök av en adoptivfamilj som kom med sin lilla kille. Jättemysigt med första fikagästerna =). Det var en intressant lek, Ida som visar måttligt intresse för sina (ytterst få) leksaker var plötsligt jätteintresserad av just de leksaker kompisen lekte med. Det var två söta små knoddar som lekte på golvet.

Jag har tänkt att jag ska beskriva banhemmet men det har liksom inte blivit av. Beskrivningen blir min uppfattning om hemmet. Vi kan ha missförstått detaljer i hur hemmet drivs men jag gör ett försök. 

Det är ett väldigt fint och välskött barnhem som ligger ca 20 minuters gångväg härifrån. Hemmet drivs av ett brittiskt par som är väldigt trevliga och som verkligen visar stor omsorg om barnen. Det finns tre avdelningar en för de minsta, en för crawlers (där fanns Ida) och en för walkers. Det finns en läkare som kommer typ någon gång om dagen eller några gånger i veckan. Minst en skötersta finns i tjänst på dagarna. På mellanavdelningen där vi fanns var det ca tre anställda i tjänst mellan 07.00 och 19.00 och en hade nattskift. dessutom finns det en massa volontärer som ger några månader för att hjälpa till med barnen. Detta gör att barnen ofta har en famn att krypa upp i. En gång räknade vi till 12 barn och 10 vuxna förutom oss.

Avdelningarna är ytterst rena och består av en stor golvyta och en madrasserad myshörna. (Jag var aldrig inne hos de äldsta). Det fanns gott om leksaker och några gåstolar och andra saker som man kan hålla sig i när man försöker att gå. Barnen hade ofta roligt med varandra och med sakerna. Det spelades ofta musik och en av skivorna har vi skaffat så att Ida ska känna igen sångerna här hemma.

Ute finns en stor gräsmatta och massor av uteleksaker. Första dagen när vi satt ute och kramade om vår lilla gumma var det en liten kille som satt på någon slags plast-gung-häst som körde ner i rabatten hela tiden. Han hade kungligt roligt innan det tog tvärstopp =) Bristen på frisk luft ute kan barnhemmet knappast skyllas för.

Det känns jättebra att Ida har fått mycket vuxenkontakt och att famnarna har varit många även om det säkert har gjort henne distanslös så känns det bättre än om hon hade varit tvungen att ta hand om sig själv. Hon har nog haft det så bra man kan ha det på ett barnhem. Det finns andra barnhem här med STORA behov av både pengar och volontärer. Vi är tacksamma för att hon har fått ha det så bra.

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skulle vara roligt att se ett foto på Ida.

2009-09-09 @ 22:38:58
Postat av: Johanna Lundkvist

Hej! Vår lilla tjej bodde på samma barnhem och vi är verkligen tacksamma att hon fått en så bra start i livet. Hoppas ni får en härlig tid tillsammans i Kenya!Den resan har gett oss så oerhört mycket.

/Johanna

2009-09-09 @ 23:21:48
Postat av: Susann Linder

Varma, varma, varma gratulationer och lyckönskningar till er alla tre. Anna, jag tycker mig kunna höra ditt glada, underbara skratt klinga ända hit till Ålsten! Kramar Susann

2009-09-10 @ 00:43:33
Postat av: Otålig nästanmoster :)

Nu får ni snart komma hem så vi får träffa er lilla mysiga skrutta :). Lillkusinen har inte börjat sparka än, men snart hoppas vi!

2009-09-10 @ 11:03:46
Postat av: Linda

Var roligt att höra att ni är så nöjda barnhemmet. Att adoptionsförmedlingarna säger att barnehemmen är bra, är ju en sak. Men att höra era åsikter och tankar om hur barnen har det betyder oerhört mycket. Var det little angels barnhem?

2009-09-10 @ 21:51:54
Postat av: Linda

Johanna! Vi är också pga att adoptera från kenya, finns det någon möjlighet att jag skulle kunna få din mailadress?



/Linda

2009-09-10 @ 22:01:53
Postat av: Johanna Lundkvist

Hej Linda! Här är min mailadress, [email protected] Hör gärna av dej, vore roligt!

2009-09-11 @ 17:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0