ettårsdagen

Vi började dagen med att sjunga för vår skatt. Vi fick faktiskt väcka henne (annars brukar hon väcka oss). Det blev välling på sängen och tre paket. En docka och en bok som berättar om hur vi bor hemma och som har bilder på hela stora familjen, mormor och morfar, farmor och farfar, mostrar, morbröder, fastrar och farbröder och kusinerna båda två faktiskt fast den ena ser bara ut som en liten bula på moster Lottas mage. Den kommer att bli en bra godnattbok, det är redan succé. Hon fick också "Max balja" av en kompis =) Hon fick den redan hemma i Sverige men det var en så passande ettårspresent så den låg inslagen på brickan i morse också.

Pappa åkte till bibelskolan när gratulationsbestyren var avklarade så mamma och Ida fick göra tårta själva. Det gick utmärkt att baka med en glad ettåring på ryggen, hurra för bärselar!!! Tårtan är en karuselltårta, jag härmar en kompis som har de mest fantastiska idéerna. Tårtbaket var precis klart när städerskan kom =) så vi tog en liten tur till sandlådan för att vänta på att disken skulle diskas.

 

Igår när vi var på barnhemmet och vägde fick Ida en ettårspresent. Hur gulligt som helst, hon fick en docka en bok och en klänning, en rosa kreation som uppfyllde alla mammas drömmar (som treåring). Det finns både spetsar, volanger och rosa på den. Självklart måste vi använda den på ettårsdagen. Med rosa prinsessbäbis och fikapackning fick det bli en taxi till svenska skolan där vi hade lite kalas med de andra familjerna det kom också några representanter från våra adoptionsorganisationer, både den svenska och den kenyanska (inte för Idas skull men för att träffa oss familjer, jättetrevligt!!!). Ida fick så mycket presenter att hon säkert tredubblade sin leksaksarsenal men hon blev glad för allt och hennes föräldrar blev överväldigade.

Efter ett tag åkte prinsessklänningen av och sjömansklänningen (som mamma tänkt att hon skulle fira ettårsdagen i) åkte på. Lite mer bommull och skönare att sova i. Ettåringen somnade gott i selen hos mamma och de andra barnen (eller var det ett gäng vuxna där också?) lekte vattenkrig med vattenpistolerna som vi laddat "godis"påsarna med.

Dagen avslutades med etiopisk mat på Habesha, mycket gott och Ida var sprudlande glad. Nu sover hon som en stock och föräldrarna ska pusta ut i soffan.

/ Anna, Josef och Ida

Kommentarer
Postat av: Marika

Skickar ett stort grattis till dig, Ida, på din stora dag. Så härligt att få följa ditt o ert, Anna o Josef, liv härifrån Sverige (där frosten börjar visa sig).



Kramar Marika

2009-10-02 @ 21:39:17
Postat av: Pernilla

Grattis Ida!

Imorgon har vi brunch med de andra småbarnsföräldrarna

(malin-jowe o karin- joakim)+ våran i magen. önskar att ni också kunde vara här...men det kommer...

/pernilla o andreas

2009-10-02 @ 21:40:18
Postat av: Eva Rosshagen

Skickar en stor grattis kram till Ida på 1 årsdagen.

Rebecka tycker det är jätte roligt att se alla bilderna på Ida.

Längtar att få träffa er alla tre.

Kram på er alla från oss i Åkersberga.

2009-10-02 @ 23:01:54
Postat av: Anna

GRATTIS IDA! Vilken härlig födelsedag! Det låter som en toppendag för hela familjen! Kramis

2009-10-02 @ 23:29:27
Postat av: Magdalena

Tack för superhärligt kalas och smarrig tårta!!!

2009-10-03 @ 12:14:13
URL: http://dagarmedmagdalena.blogg.se/
Postat av: Antonio Kiasisua

Grattis till Ida som fyllt 1 år. Elda, Miguel, Junior och Pontecianar hälsar. Stor kram!

2009-10-04 @ 13:09:04
Postat av: Catrin

Grattis i efterskott Ida! Önskar tremänningarna Elis och Sixten.

2009-10-04 @ 23:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0