Idatid för pappa

Idag har Ida haft pappa tid. Eller är det tvärtom kanske? Att det är pappa som haft Idatid? Vi har i varje fall varit ute på lite äventyr tillsammans. Mamma skulle undervisa hela eftermiddagen ute i Karen och istället för att stanna hela tiden på skolan så lämnade vi av mamma och gav oss sedan iväg på egen hand. Ida var så duktig. Hon som vanligtvis brukar tröttna och gnälla ganska snart i bilbarnstolen satt där och sken som ett litet ljus. Roligast var det när pappa försökte sjunga. Jag tror att hon är ensam om att uppskatta det :-)

Ensamma utan mamma passade vi på att julhandla lite. Det är rätt kul att se reaktionerna hos folk när en vit man kommer och bär på ett svart barn i bärsele. Vi tankade också bilen och handlade lite annat nödvändigt såsom vatten och bröd. Vi hade visst slut på bröd i morse så vi fick sno ihop några snabba scones. Det fungerar rätt bra det också. Dricksvatten köper vi i stora 20 liters behållare och det är skönt att ha bil när de skall fraktas hem ...

Vädret har varit toppen idag. Blå himmel och jag skulle gissa på runt 30 grader. Tillbaka på skolan har jag dragit runt på Ida i vagnen. På skolan finns det kor och de är väldigt roliga. Fast ännu roligare är de andra barnen. Skolan har personalbostäder så det finns en hel grupp barn där och nu har de jullov och leker för fullt på dagarna. De verkar gilla Ida och Ida tycker att de är jätteroliga.

På vägen hem igen med mamma åter i bilen så tröttnade Ida som vanligt på bilbarnstolen efter c:a 10 minuter och började gnälla, fast det kan ju ha berott på att hon var så trött. Hon somnade efter ett tag och sov tungt när vi kom hem. Kvällen slutade med att vi beställde hem mat. Vi brukar ibland beställa från ett ställe och det tar som regel mellan 30 min och en timme för maten att levereras. Men ikväll tänkte vi testa ett nytt. Mannen i telefonen lovade att maten skulle komma inom en timme. Men det visade sig att Kenyanska timmar är längre än våra. Vår klocka gick i varje fall över två timmar innan maten kom lite halvsval och sladdrig. Ja, ja, smaken var det i vaje fall inget fel på.

/ Josef

Annas tillägg:

Advokaten har inte kunnat boka tid åt oss idag. Det var tydligen ett nytt system så hon skulle försöka igen. Ja, ja vi får väl en tid nån gång hoppas jag. Nu längtar vi mest av allt efter våra familjer. Men snart kommer farmor och farfar tätt följda av andra härliga goa familjemedlemmar =)

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Farmor Solveig

Vilken mysig dag ni haft. Jag tror faktiskt att det kan finnas fler som uppskattar din sång Josef, roligt att Ida gör det. Tur att maten smakade bra efter all väntan. Vi ses snart, vi längtar!

2009-12-08 @ 21:53:35
Postat av: Mormor Gerd

Jag säger som Farmor Vilken mysig Ida - Pappa dag.

Ett guldkorn att minnas tillbaka på En annan julhandel än den vanliga.

Idag har du Anna namnsdag GRATTIS! Hoppas du fick något fint i din kalender idag.

Nedräkningen till att era gäster/=familjer börjar komma har börjat och snart är vi där. Roligt!

2009-12-09 @ 08:21:49
Postat av: Hanna

Sjuklingen Alva konstaterade imorse vid Bolibompa att: "Idag har ju Anna namnsdag"! Så grattis Anna säger vi allihopa!

Kram Tony, Hanna, Alva, Melker, Ester o mjau från Sune

2009-12-09 @ 17:27:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0