I väntan på ett samtal

I söndags höll jag min sista predikan i församlingen på många månader framåt. Det kändes lite konstigt när jag i inledningen sade: "Nästa gång jag står i den här talarstolen är troligen i maj".

Jag har ytterligare ett par arbetsdagar kvar som skall göras innan vi åker. I morgon skall jag åka till kyrkan och städa mitt skrivbord (något som har behövts det senaste halvåret :-) och avsluta några projekt. Jag skall arbeta en dag när min medarbetare, Joakim, återkommit från sin semester för att överlämna till honom. Vi har som församling också precis investerat i ett nytt ljudsystem och jag måste hitta tid att bli klar med installationen av det. Annars tar jag paus nu och det känns faktiskt väldigt skönt. Jag har arbetat i över nio år som pastor i Bredäng och jag tror jag behöver en paus.

Hemma håller vi på att packa och städa. På fredag flyttar vi ur lägenheten så att våra hyresgäster kan flytta in.

Det som ändå upptar mina tankar och känslor allra mest just nu är väntan på SAMTALET. Varje gång telefonen ringer dagtid hoppar jag till, hjärtat börjar slå lite fortare och jag tänker: "Nu kanske det är dags!" för att sedan bli lite besviken, hur trevligt samtal det än var. Jag hoppas verkligen att det inte skall dröja allt för länge innan det väntade samtalet kommer.

Josef Pansell


Tehopa

Nej det har inte hänt något... vi väntar fortfarande på SAMTALET.

Under tiden fixar vi det sista här hemma innan vi lämnar lägenheten på fredag nästa vecka. Jag tankar också närhet med alla jag älskar (och som är hemma) varför ska alla åka på semester när jag vill umgås? Denna vecka har jag varit i sommarstugan med mamma och moster. Jättemysigt att få vara tehopa (som moster säger). Oj vad viktigt det känns att vara tehopa så mycket vi kan nu innan vi åker, det dröjer så länge sen.

Alla som jag inte kan träffa nu får här en riktig bamsekram. Jag kommer att sakna familj och vänner allra mest och nu känns det i hela kroppen. Jag vet att det kommer att gå fort bla bla bla men jag kommer att sakna er JÄTTEMYCKET.

Nästa vecka är vi hemma och pysslar - kom förbi på fika vet jag =)

/ Anna

Mail som får hjärtat att flyga upp i halsen =)

Ett sånt fick vi idag. Även om jag VET att Adoptionscentrum kommer att ringa när det blir dags så får jag hjärtklappning av alla brev i brevlådan och mail som det står AC på.

Vi har fått besked om att vi kommer att få besked runt månadsskiftet. Det var ungefär vad vi trodde. Jaha besked är ju roligt men vi väntar ju på ett BESKED med stort B, även kallat BB (barnbesked) =D

/ Anna


Underbara vänner

Att umgås med familj och vänner prioriteras högt just nu. I lördags ordnade fyra av mina underbara vänner en tjejdag som födelsedagspresent/hejdådag. Helt fantastiskt!!! Vi gick från stureplan till djurgården i solskenet med en mjukglasspaus på vägen (JAG ÄLSKAR MJUKGLASS). Sen gick vi på IKEA-utställning på Liljevalchs, jag gillar IKEA skarpt också, så fick jag en Sverige-dos. Middag och efterrätt på blå porten - JÄTTEGOTT. Sen gick vi till Gröna Lund där världens bästa kapellmästare hade fixat sittplatser på sommarkrysset. Vi satt galet bra på andra bänk och fick äran att vara i bild ett antal gånger - hjälp. Det hela blev inte sämre av att inleda besöket med ett åk i flygande mattan - vilken skrattmaskin det är. Småkillarna framför oss tittade mer på oss än på utsikten. De undrade nog hur ofta tanterna släpptes ut när de kunde ha SÅ roligt i flygande mattan =)

TACK goa underbara ni som fixade detta.

/ Anna


Försenade grattis...

...jag ligger lite efter. I fredags blev en familj godkänd i domstolen GRATTIS!!! En familj som jag bett er som be att be för då de har haft lite otur med domstoeln blev godkända, det är säkert två veckor sen - jag sa ju att jag ligger efter. GRATTIS!!! till er också.

Kenya börjar avfolkas på svenska adoptivföräldrar och det behövs förstärkning - VI ÄR FRIVILLIGA =)

/ Anna

Om väntan, förberedelser och det senaste i församlingen

Det är väl på tiden att jag (Josef) skriver några rader igen. För mig är det som om saker och ting sker i perioder. Ibland är mitt fokus och engagemang helt på Kenyalistan och diverse Kenyaadoptionsbloggar (det ordet ni :-) för att sedan flyttas till något annat. Men mitt hjärta är helt i Kenya och hos ett barn som jag ännu inte ens har namn eller utseende på.

Det är märkligt, men trots att jag vet att vi valt en snabb väg och allt hittills gått väldigt bra för oss och trots att jag vet att barnbesked rimligtvis dröjjer än några veckor så är ändå väntan en plågsam börda som hela tiden drar hjärtat och sinnet till Kenya. I morse när jag låg vaken och inte kunde sova var mina tankar hos ett barn på ett barnhem någonstans i Kenya. Vi har en Nalle Puh som skall bli hennes/hans en dag och som vi sovit med i några månader nu och jag höll honom hårt i famnen. Dessutom räknade jag handbagagevikt i huvudet, funderade kring missionsuppdragen för församlingen som jag skall ha där och frågan om vart och hur vi skall bo. Det var inte oro jag kände utan det handlade mer om att jag i fantasin förflyttade mig dit och var där i min egen värld.

Det som tagit mitt fokus från listor och bloggar de senaste veckorna har varit olika saker av praktisk karraktär. Dels handlar det om praktiska saker kring Kenyaäventyret men framför allt rör det något som inträffat i församlingen.

När vi kom till kyrkan söndagen för tre veckor sedan läckte taket över kök och söndagsskolelokalen som ett såll. Vi har länge vetat att vi har ett mindre läkage och har räknat med att fixa det vid lämpligt tillfälle. Men så den där dagen för tre veckor sedan var det bara att finna sig i att lämpligt tillfälle plötsligt blivit genast och att hela projektet helt plötsligt växt ganska ordentligt i omfattning.

Efter Gudstjänsten åkte vi och åt och sedan hem. Jag inväntade att vår Afrikanska Gudstjänst skulle bli slut. Sedan åkte snickarkläderna på och jag for till kyrkan igen där jag tillsammans med svärfar (som har egen byggfirma) rev en del av undertaket för att kunna lokalisera läckan och inspektera omfattningen av skadorna. Vattnet kom från en viss punkt där det rann rätt bra och sedan spred det sig i innertaket. Vi konstaterade snabbt att det fanns vatten över delar av innertaket över söndagsskolans lokaler och köket samt i väggen mellan kök och söndagsskola.


På måndagen ringde jag efter en firma som kom och gjorde en tillfällig lagning av hålet i takbeläggningen så att vi inte skulle få in mer vatten. Sedan har jag haft fullt upp med den här frågan sedan dess. Vi har beslutat att lägga om ytskicket över stora delar av taket (det är 30 år gamalt och borde ha lagts om för 20 år sedan) samt bygga ett helt nytt kök. I samband med detta gör vi även en ny plan där vi flyttar hela köket. Ett ganska stort projekt alltså.


Förra lördagen tog församlingen beslut om detta och i tisdags började jag tillsammans med några frivilliga rivningsarbetet.


Det finns en sak som man aldrig har när man arbertar som pastor och det är långtråkigt. Det är sannerligen ett växlande arbete och det finns alltid nya saker att ta tag i. Ena stunden är man predikant, sedan själavårdare eller arbetsledare för andra anställda och frivilligarbetare. Sedan behöver man kunna utöva ledarskap för att nästa stund fungera som fastighetskötare. Men jag stortrivs med detta. Jag tror att omväxlingen är en av de saker som gör arbetet så kul. Fast jag har ett visst behov av att fokusera på en sak i taget vilket kan göra att annat blir lidande under perioder.


mvh

Josef Pansell


Godkända

Att bli godkänd är viktigt, inte bara i skolan, i adoptionsvärlden också. Först och främst ska man bli godkänd av socialen så att man kan vänta barn. Det blev vi i november.

Nu har vi fått meddelande om att vi är godkända även i Kenya, att vi får bli föräldrar till ett Kenyanskt barn (vilken bröllopsdagspresent). Åh nej, tårarna igen... Nu är det bara den sista lilla väntan kvar, väntan på ett telefonsamtal som berättar att vi har fått barn. Overkligt och helt fantastiskt.

En ganska lycklig Anna =)

RSS 2.0