Uppdateringar - Meru

Var ska man börja... från början kanske...
 
Vi åkte med en av de andra familjerna på ett safari som vi längtat efter i två år. Samburu och Meru stod på schemat. För oss är det park nummer åtta och nio. Resan till Meru var låååååång och vansinnigt vacker. Vi åkte upp och ner för gröna kullar/berg klädda med teplantager och söta små gårdar, på gårdarna stod det nog lerhus men det var så fint. Ett magiskt vackert vattenfall i grönskan ingick i scenariot. Vi njöt helt enkelt av resan även om den var lång. Det är svårt att fånga utsikten från vägen när man åker skramlig gammal åsna (Salaash landcruiser) men vi försökte i alla fall. I värsta fall får vi åka tillbaka för att ta fler kort :-)
 
 
 
Vi kom fram till Ikweta där vi bodde i tält. Helt ok och mysigt strax utanför gaten. Klockan hade hunnit bli sent men vi bestämde oss ändå för att åka in i parken trots att vi riskerade att få betala en parkavgift bara för den dryga timmen vi fick där på kvällen. När man får residentspriser går det att chansa. 1000 shilling (80 kr) är liiiiiite billigare än 60 dollar. Vi fick en härlig timme i parken i sällskap av några elefanter, giraffer och antiloper. Vinden var ljum vilket passade oss frusna nairobibor mycket bra. Meru ligger ca 35 mil norr om Nairobi på andra sida ekvatorn, det gör att man byter årstid, vår kalla vinter (ca 15-20 grader) byttes mot värme. 
 
 
Tillbaka på lodgen åt vi en god middag som följdes av ett kvällsdopp. Ida tjatade sig till att få bada och poolen var öppen dygnet runt, och upplyst inifrån så vem kan motstå? Jo det kan Ida. När hon väl fått ner sin mamma i vattnet tyckte hon att det räckte och hoppade över kvällsdoppet själv.
 
Dagen efter började tidigt, vi åkte genom en underbart vacker park och såg finfina djur. Vid en utsiktsplats vid floden där man brukar få se flodhästar träffade vi på en svensk som driver en lodge (precis bredvid den vi bodde på) han berättade att Meru rymmer lika många fågelarter som vi har i Sverige. Vi såg inga massor av djur men helt tillräckligt och naturen njöt vi av i fulla drag. Plötsligt stod till exempel den här skönheten vid sidan av vägen.
 

 
Lunch och bad på lodgen helt enligt planen. Vi ville ha ett safari med både game drives och poolhäng, istället för att åka till Mombasa. Barnen sov lite efter lunch och då fick mamman en stund för sig själv. Pysselkorg, choklad och kaffe på tältets veranda, man kan ha det värre.
 
 
Sen var det dags igen, in i noshörningsreservatet som finns i parken. Vi såg inga noshörningar och bitvis var det inga djur alls men sen hittar man dem och då är det så vackert att det är värt en halvtimmes letande i vacker men djurtom natur. Lite av tjusningen med safari, tycker i alla fall jag.
 
 
 
 
 
 
 
Meru var torrt och dammigt, efter en dusch i tältet torkade jag ur mina öron. Det lämnade två rejäla svarta fläckar på den vita handduken EFTER duschen. Men då är det ju tur att det finns nattöppen pool och dusch i tältet :-)
 
Nästa inlägg... Samburu och det ska inte dröja lika länge jag lovar.
Anna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha det bästa när Ida fått ner mamma i poolen o dissar själv;)

2012-09-14 @ 08:22:07
Postat av: Anders Roxström

Hej!

Det är dessa bloggar som får mig att längta tillbaka.

/Anders

2012-09-14 @ 22:40:04
URL: http://davidgoessafari.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0