Hänt i veckan

Nu skulle man kunna tro att Josef ska berätta hur husbygget gått idag. Men vi är i Kenya och någon kunde inte och då väntar alla snällt så nu ska vi bygga på måndag istället... typiskt Kenya. Men byggas ska det!
.
Istället ska jag försöka återge veckan som gått. Vi har ju gäster och när man har det så gör man en väldans massa saker. Första veckan ägnades åt giraffpussar, poolhäng och diverse sevärdheter här i Nairobi. Det senaste terrorhotet gjorde att vi höll oss borta från stan men här i Kilimani känns det lugnt, man måste ju inte hänga på köpcentrum heller.
.
I fredags packade vi oss in i Salaash bil (Old donkey) och i (White rhino) vår bil för att åka mot Masai Mara. Vi har varit där förut men aldrig inne i parken. Vi möttes av ett fantastiskt vackert landskap och massor av gräs. Masai Mara är stort och man får åka lite mellan djursamlingarna. Men tre dagar senare har vi ett helt ok protokoll på djur och upplevelser. Där finns till exempel en svart mamba, några fastkörningar med åsnan och elefanter i trädgården. Vi bodde på ett enkelt guesthouse som inte är inhägnat och vi hade spår av både leopard och lejon på morgonen, man går alltså inte ut och kissar på natten.
.
Andra dagen fick vi punktering. Vi fick gå ur bilen när Salaash bytte däck, under tiden kunde vi med kikare kolla in det här gänget. Titta noga, det är sex lata lejoninnor som vilar i gräset.
.
.
.
Här sitter Salaash lungt i gräset och äter lunch, det finns något magiskt i att äta picknick under ett träd mitt på savannen. Nästa gång ska jag inte glömma filten. Salaash var den enda som satt, en minut innan vi stannade för lunch såg vi nämligen en svart mamba, en av världens giftigaste ormar, vi andra tyckte att det kändes helt ok att stå.
.
.
.
Josef och ida står och tittar på elefanterna som promenerade genom vår "trädgård", bor man utan stängsel är liksom hela parken trädgården men ni ska få en närbild på gänget som promenerar i buskarna där borta. Fem bjässar i olika storlekar.
.
.
Tredje dagens morgon åkte vi för att se kullarna, Masai mara är inte helt platt, bland kullarna ska det finnas noshörningar. Vi såg inga noshörningar, inga andra djur heller, tack och lov ska vi kanske säga då vi körde fast och ormar var de djur vi behövde oroa oss för. När vi kommit loss och lämnat kullarna letade vi rätt på ett gäng bufflar som vi sett uppifrån, vi har nog aldrig sett så många bufflar gräset kokade av svarta klumpar med horn.
.
.
Efter bufflarna tog vi ett annat rekord, antal giraffer. Vi körde bara fast lite först men med parken full av safaribilar blev vi uppdragna. Vi har definitivt aldrig sett så här många giraffer på samma ställe förut. Jag tror vi räknade till 25 men då var det några fler rackare som gömde sig i buskarna.
.
.
Vissa vyer blir jag aldrig mätt på, visst är det vackert.
.
.
Fördelen med att det finns en massa andra bilar är att man ser var det finns något spännande. Vi såg en grupp vita minibussar med upphissat tak. Bilarna omringade den här snyggingen och hans brorsa.
.
.
Men det är inte bara lejon som räknas, schakaler har vi inte sett många. Visst är de söta? Det var två ungar och vi upptäckte dem när de kallade på sin mamma.
.
.
Eller den här snyggingen som vi hittade när vi egentligen var på väg hemåt. Salaash vände på ett tips och oj vad glada vi är för det.
.
.
Sista dagens höjdpunkt var nog den här damen som var på jakt.
.
.
Tätt följd av två latmaskar. En trio som vi betraktade länge och väl när de lekte med en hjord topis (en sorts antilop) mäktigt!
.
.
Nu är gästerna i Mombasa och vi fick besked om domstolstider så vi fick fira midsommar här istället. Så jag slutar med finaste midsommarprinsessan. Glad midsommar allihopa!
.
Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0