Besök igen

Oj, vad svårt det var att hinna med bloggen för tillfället. I söndags hämtade jag min älskade lilla mamma, lillebror, svägerska och brorsson. Sedan dess har ingen av oss haft långtråkigt, vi har hunnit med lejon, Karen Blixen och en massa annat. Vi njuter för fulla muggar och får bli bättre bloggare när vi är ensamma igen.
.
Idag har lillebror med fru varit i Kibera, det är fjärde gången vi ordnar guidad tur och det verkar fungera, vi lär oss fortfarande och det finns lite att putsa på. Det är roligt att kunna välkomna familjen och andra intresserade till att se projektet. Förhoppningsvis ger det i längden mer pengar till utvecklingen av projektet.
.
.
Nu är det lov här, det betyder att Kenyanerna har några veckor kvar tills nya skolavgifter ska betalas. Det kan vara svårt och det kan vara omöjligt. För familjerna i vårt projekt är det ibland omöjligt. Särskilt svårt är det att vara föräldralöst barn i någon av familjerna. De hamnar allra längst ner på prioriteringsstegen. Vi kommer att samla in pengar för att skapa en fond för de allra sämst ställda familjerna. Det blir en utmaning att få det att fungera men det känns så angeläget. Skulle du vilja stoppa en skoltermin i påskägget på lördag kan du sätta in pengar på pg-nr 65 17 77 – 5 Pingstkyrkan Bredäng ska vara mottagare, märk betalningen skolavgifter Kenya. Kontrollera pg-nummret, det är viktigt för oss att allt går rätt till och det ska vara Pingstkyrkan Bredäng och inget annat.
.
.
En termin förskola kostar 300 kr, ett år secondary school kostar 1000 kr. Primary school ska vara gratis. Dessutom ska de ha skoluniformer och skolböcker vilket kostar minst lika mycket till. Om man har en månadslön på 300 kr så är det inte riktigt möjligt även om man vill.
.
Glad Påsk
Familjen Pansell med gäster

Kommentarer
Postat av: Glenn

Glad Påsk önskas från Ekerö!

2012-04-06 @ 09:45:19
Postat av: Eva Klasmark

Glad PåskVill bara skriva att vi tänker på er.Kram Eva

2012-04-10 @ 18:57:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0