Kibera

Den här veckan har det inte hänt så mycket i projektet men det lilla som har hänt är desto viktigare. Vi har numera ett konto. Det betyder att pengar kan överföras från Sverige så att vi verkligen kan lämna ut lånen efter kursen den 2:a april.

Att skapa ett konto i Kenya är inte bara att göra, i alla fall inte när det ska tillhöra någon form av organisation. En av kvinnorna, Henry och Josef öppnade kontot. De fick börja med att ta passfoton (för 165 kr!!!). Sen gick de till samfundets högkvarter och fick där skapa en organisation för att kontot ska kunna stå i någons/någots namn. De tre fick vackert dela på ordförande, kassör och sekreterarposterna. Josef är ordförande, Henry kassör och Kesia är sekreterare. Jag tog hand om Ida och slapp några tunga poster. Men man har snällt kallat mig visionsbärare, känns ju ganska tungt det också.

Det innebär att vi har fullgjort hälften av våra åtaganden inför kursen. Den andra hälften är att köpa anteckningsblock och pennor. Det känns som att vi ska klara det här =) Nu ser vi verkligen fram emot kursen och att kunna sätta igång.

Veckans porträtt

Caroline

Flyttade till Kibera 97 då hon gifte sig med en man därifrån. Innan dess bodde hon i ett annat slumområde i Nairobi hos sina föräldrar. Caroline och hennes man har ett barn tillsammans. Dessutom tar de hand om två föräldralösa barn, barnen tillhörde mannens bror men både han och hans fru dog (kanske i våldsamheterna efter valet 2007). Mannen har ingen inkomst och de har mycket svårt att få ekonomin att gå ihop. Caroline har försökt att starta små verksamheter för att få en inkomst men hon har aldrig kunnat få ihop tillräckligt med startkapital för att kunna komma igång ordentligen och har därför hela tiden misslyckats. Hennes affärsidé är att sälja Mandazi (en kenyansk munk).

/ Anna


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Tack för de här fina porträtten - de är otroligt värdefulla att läsa. De ger på något vis en bild av hur livet möjligen har kunnat se ut för några av våra fantastiska barns biologiska familjer.

Och apropå objektiva föräldrar - så minns jag att du i juni på vår blogg utlovade att det skulle komma dagar när min "objektiva" mammablick skulle få konkurrens. Vilken tur att det rent objektivt finns många barn som är världens mest fantastiska! :-)

2010-03-22 @ 17:26:25
URL: http://www.ekhemmanet.se
Postat av: Per

Hej vänner.



Nästa ggn det är dags för passfoto, gå till

fotoaffären på mattorget i Nakumatt Junction

han tar 50 kr :)



/Per

2010-03-23 @ 11:21:30
Postat av: Farmor

Vilken härlig känsla att kunna lämna ut lånen efter kursen. Lycka till! Ska bli kul att höra hur det går på kursen och efteråt. Tänk när Caroline kan börja sälja sina munkar. Kram / farmor

2010-03-23 @ 17:53:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0