En intensiv byggvecka och nu behöver vi hjälp att ge grannskapet toaletter!

Nu lägger vi en vecka med hårt arbete för att se lokalen i Kibera bli byggd bakom oss. I lördags revs de gamla husen. Ett stort problem i Kibera är att man inte kan lämna en tom yta mer än något dygn utan att börja bygga på den om man inte vill se någon annan komma och ockupera marken. Så i måndags började arbetet med att jämna ut marken och i onsdags satte bygget igång. Då infaller nästa problem. Man måste bygga färdigt på en gång för annars är risken att någon kommer under natten och river ner delar av det man byggt för att komma åt byggmaterialet. Därför har vi haft ett stort team på plats som jobbat stenhårt onsdag till lördag för att se själva skalet (stomme, väggar och tak) till byggnaden på plats. Följ hur ett hust växer upp i bilderna nedan:
 
 
 
 
 

Det som nu kvarstår i huset är ett golv. När lokalen väl är klar är planen att den skall kunna multianvändas. Den skall fungera som kyrka för denväxande församling som fötts ur vårt projekt. Men den skall också fungera som ett slags "community center" för invånarna i granskapet och från årsskiftet planeras en start av en förskola för de fattigaste i lokalen. 

Det mest akuta behovet just nu är dock toaletter. Vi har upptäckt att det i dagsläget inte finns någon fungerande toalett i närområdet. Ni kan se bilderna på den gamla toaletten här:
 
 
 
 
Som ni förstår fungerar det inte! Vi har insett att vi snabbast möjligt måste se till att invånarna i närområdet får en fungerande toalett av något slag.
 
Men tyvärr är vår byggkassa nu tom och vi är i akut behov av mer pengar! Du som vill vara med och stötta en grupp fattiga människor i ett av afrikas största slumområde genom att ge dem en toalett får gärna sätta in en slant på Pingstkyrkan Bredäng pluss giro: 65 17 77-5 Märk inbetalningen "Bygge i Kibera" eller "Toaletter i Kibera".
 
Du får också gärna vara med och ge lokalen ett ordentligt golv så att vi kan starta en förskola där från årsskiftet. Sätt då in pengar på samma konto och märk: "Bygge i Kibera" eller "Golv i Kibera".
 
/ Josef Pansell

Kommentarer
Postat av: Anna N

Fantastiskt! Och vad fort det går! Men det verkar ju vara en förutsättning....

2012-10-22 @ 07:21:23
Postat av: Agneta Johansson

Har ni använt de 5000 kronor som jag ska ge i december? Du sa att du trodde att Bredängs kyrka skulle kunna ligga ute med det? Agneta.

2012-11-01 @ 19:10:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0