En Ida-dag för pappa

Anna tyckte det var på tiden att jag (Josef) skrev ett inlägg och idag passar det utmärkt för vi har haft en riktig pappa-Ida dag idag.

Anna behöver jobba undan en del så jag bestämde mig för att ta med Ida på utflykt. Trots ett lättare regn for vi iväg med bilen till nationalparken. Vid ingången till den finns ett litet zoo som går under namnet "Animal orphanage". Man skulle kunna tro att de bara har små djurungar men så är inte fallet utan de har mest fullvuxna djur. Djuren är omhändertagna djur som antigen övergetts som små av någon anledning eller som tagits om hand pga att de varit skadade.

Vi har ett talesätt i Sverige som stämde väl in på dagen: "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Dagens väder var som en normal svensk regndag. Det regnade så där lite lagom så att man klarade sig fint med regnkläder. Vädret var idealiskt för det vi skulle göra då vi hade bra regnkläder. Inget folk och aktiva djur!

Ida har idag lärt sig tre ny ord. De är:
Pard = Leopard
Shita = Cheeta (engelska för Gepard)
Gena = Hyena

Dagen till ära var det fart på Leoparden. Han sprang runt och lekte för fullt i sin bur. Han stannade precis vid staketet där vi stod bara en knapp meter från oss och när jag lyfte upp Ida hoppade han upp, tog tag i burens nät och blev hängande där i flera sekunder.

Geparderna var definitivt inte sämre. Flera av dem rusade runt i sin burar, stannade vid Ida och mig och tittade på oss. De har tre små Geparder i en bur och en av dem klättrade högt upp på burgallret precis där vi stod.

Men vackra kattdjur till trots så är ändå Idas favoriter är aporna. Hon kan stå och titta hur länge som helst på aporna och hon skrattar så hon nästan kiknar när de busar.

Ida somnade på vägen hem i bilen och sov utmattat vidare i sin säng. På eftermiddagen när Ida vaknade upp åkte vi till Nakumatt och handlade. Allt gick jättebra ända tills vi kom till kassakön. Som vanligt var det lång kö och kassorna är långsamma. Varje kund tar minst den dubbla tiden jämfört med hemma i Sverige om inte mer. Ida gillar inte kassaköer och det blev en liten prövosam stund för pappa. Men väl igenom var hon glad igen.

Att spendera en heldag ensam med Ida är toppen! Vi har haft jättemysigt. Visst är det både enklare och på många sätt trevligare att vara hela familjen. Men ibland är det bra att få göra något bara far och dotter.

/ Josef

Kommentarer
Postat av: svärmor

Josef vilken "kvalitetstid" ni haft idag Ida och du. Jag blir glad av att läsa om er dag och skoj att ta del av de nya ord Ida lär sig

2010-03-08 @ 20:06:38
Postat av: farmor

Vilken härlig dag för dig, Josef och Ida. Instämmer med Gerd - roligt att höra om alla nya ord som Ida lär sig.

2010-03-08 @ 20:38:51
Postat av: Lina Pansell

Låter som ni har haft en underbar dag, ta vara på alla sådana. Ha det fortsatt bra under återstoden av er äventyr i Kenya.

2010-03-09 @ 07:35:46
Postat av: Emma L

Du skriver så fint Josef!! Vilken mysdag ni har haft!:)

2010-03-09 @ 08:12:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0