Ngong Hills

Idag har vi travat upp för Ngong Hills de vackra bergen man har i bakgrunden i Karen. Vi åkte med vår favoritguide Salash (kan varmt rekommenderas till alla andra som vill ut på äventyr) han kom och hämtade oss, körde oss hem till sig och därifrån gick vi. Från att ha varit i Nairobi i fyra månader bland asfalt, rök och betong (med välkomna avbrott för utflykter förstås) befann vi oss mitt i ett grönskande paradis. Vi startade från ca 2000 meter över havet så luften blev tunnare för varje steg.

     

En jobbig strapats uppför (särskilt för Ida som plötsligt fick en hysterisk gråtattack, hon kom dock över den, somnade och sen gick det bara fint) jag flåsade som om det inte fanns tillräckligt med luft i hela världen men upp kom vi. Då låg dimman TÄT och utsikten vi sett fram emot över Rift Valley var bara vit och regnet duggade lätt. Dimman lättade dock lagom för att visa oss vad som fanns på andra sidan berget. Helt magiskt vackert var det där uppe.

     

Sen gick vi neråt igen då vi inte visste om vi skulle få regn och åska över oss eller inte. När det kändes säket för regn stannade vi för matsäck. Glada och trötta med otroligt leriga skor drack vi kaffe hemma hos Salash innan vi åkte hemåt igen.

     

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Gurlie Kågström

Så vackert! Och betydligt grönare än här. Kolla Facebook så får ni se hur vi har det. Kram till er alla!!!

2010-01-02 @ 20:52:59
Postat av: Marika

Låter som ett helt underbart äventyr. Salash påminner mig om en taxichaufför vi hade i Raz al khaima. Man hyr bil en heldag. På hemvägen frågade han om vi kunde stanna vi en affär längs vägen där hans vän arbetade. Vi stannade och han bjöd på te och kakor. Ett helt annat klimat...



Kram Marika



God fortsättning förresten!!

2010-01-03 @ 00:25:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0