Baby safari

Vi stackare =) som lämnats kvar hemma ville ju också se lite djur så vi åkte med vår stående favorit Salash till Nairobi national park. Förutom den tidiga väckningen är ett safari där helt underbart och Nairobi har idag bjudit på sitt bästa safariväder. Vi som åkte iväg var Karin och Nisse, Jag och Ida och så vår granne en trappa ner och hennes dotter. Tjej och babysafari alltså.

Salash har kanske ändrat åsikt om kvinnor lite efter att vi tre (med barnen på ryggen) har knuffat igång hans landcruiser när den stannade eller när jag lyckades jaga bort babianen som hoppade in i bilen (något det brukar krävas en svart man för att klara, babianerna ser nämligen skillnad på Kenyaner och mzungos sägs det). När vi undrade om han ville ha hjälp med att byta däck på bilen när han fick punktering på hemvägen avböjde han vänligt och bestämt. Det hade kanske blivit för mycket för hans stolthet =).

Vi såg inte mindre än sju lejon som mumsade på dagens lunch. Helt fantastiskt vi kom så nära de mätta lejonen att vi nästan hade kunnat klappa, vilket Nisse gärna ville. Annars har vi sett ett antal noshörningar och bufflar så vi ligger stadigt på 3 av 5 på våra Nairobi safaris.

Annars har dagen varit fantastisk! Vi har fått lite färg idag, inte så konstigt när man tittat upp ur ett biltak en hel dag men den här gången hade vi solskyddsfaktor (hade vi inte sist). Det är märkbart färre djur i parken, jag var ju där för en och en halv vecka sen och skillnaden är märkbar. Det spelar inte så stor roll för naturupplevelsen är också helt magisk. Stunden när vi sett lejonen som såklart gömde sig och när vi sedan stod tysta som möss för att inte skrämma dem mer är rätt häftig. Det betalade sig ju, vi kom ju väldigt nära.

Barnen då? De har haft en toppendag, de är inte så intresserade av skygga lejon eller noshörningar långt bort. De gillar giraffer, zebror och Impala. Nisse gillar affer, Ida gillar både giraffer och zebror (Nisse gillar "hästarna" också) granntjejen gillar Impala (hon går överkurs, vi andra kallar dem antiloper).

Nu sitter vi och tittar lite slött på en film och njuter av friden efter att småkusinerna har somnat. Om vi kommer att sova gott inatt? ABSOLUT!!!

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Farmor

Oj, vad duktiga ni varit som klarat av att knuffa igång Salash bil! Det var strongt gjort! Vilken otur med babianen, tur att ni lyckades få ut den ur bilen.De var tydligen lika närgångna idag som när vi var där, fast då kom de ju inte in i bilen eftersom Salash stängde alla luckor. Vilka roliga minnen ni får!

2010-01-12 @ 21:45:55
Postat av: Emma L

Ååå dethär får mig att längta ännu mer ( o ja längtar MYCKET) tills vi åker!!!! Fast jag kan va utan kvinnoarbete & babianer ;)



Vi ses snart!!!!!!!!

2010-01-13 @ 16:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0