Safari igen

Nu tror ni att vi badar i pengar när vi har varit på safari igen. Det gör vi verkligen inte, vi åker som vanligt med Salash som ger ytterst humana priser och detta safari var budgetvarianten med enkelt (men ack så vackert) boende. I hela vår Kenya budget har vi hela tiden haft en del som varit bara för resor. Vi vill verkligen ta chansen att se Idas första land. Det känns som en av de stora fördelarna med att vara här så länge, att vi kan göra det. Att åka med Salash innebär också att man får Kenya-lektioner från första kilometern till den sista.

Det kändes också riktigt bra att göra någonting roligt när fredagen blev en så stor besvikelse. Resan har lärt mig att det inte är Kenya eller den långa vistelsetiden som är jobbigt, det är att sitta och vänta förgäves i en domstol. Kenya är vackert! Och denna sorts domstolsprocess hade varit lika jobbig efter två veckor som den är efter 7,5 månader.

Vi startade tidigt på lördag morgon. Vi som startade var vi och våra grannar en trappa ner varav en firade hela 30 år i veckan. Hells gate är en liten park som man får promenera i då det inte finns några stora kattdjur. Resan dit tog oss en och en halv timme ungefär. Våra goa vänner från Norge anslöt och bjöd på en fantastisk frukost som vi åt under en liten klippa. Josef fick stjärnor i ögonen för att det hängde klätterutrustning ifrån klippan. Han har seriösa planer på att åka dit och klättra. Ja, ja bara jag slipper titta på. Ida fick stjärnor i ögonen av apam, det kryllade av babianer på klippan när vi kom. Tack och lov var de skygga så vi fick ha maten ifred.



En liten gamedrive från frukost till platsen där vi skulle ut och gå visade ganska lite djur. Men det är klart, i en pluttliten park kanske ett gäng zebror, antiloper och gaseller är en bra skörd. Det jag njöt allra mest av var hur vidunderligt vackert det var. Grönt som sig bör i regntider och berg som sträckte sig mot himlen. Helt fantastiskt!

     

Promenaden som jag trott skulle vara en promenad bland zebrorna började med en klättring ner i en ravin (På den första bilden ser ni mig klättra nedåt med Ida på ryggen, jag har redan kommit ganska långt ner) . Äventyr som alltid med Salash och som alltid kommer man till fantastiska platser. När vi krånglat oss ner fanns där vattenfall och en bäck som grävt sig djupt ner i berget. Som ett sagolandskap ungefär, en saga om cowboys.

     

På väg upp för ravinen hittade Salash giraffbajs och efter ett tag bad han mig lukta, då luktade det giraffkiss. Spännande, jag hade gärna träffat giraffen också men han blev nog rädd för oss. Men nära var han. Vandringen slutade med lunch. Inta lika delikat som frukosten men den gick ner. Det blev den vanliga safarilunchen chapatti, samosas och mandazi (med reservation för stavningen). På väg från lunchen fick vi se orsaken till namnet Hells gate. Området är vulkaniskt och det finns varma källor i berget, röken står i pustar ur skogen och någon har tydligen kopplat det till helvetet. Jag tyckte det var ganska coolt  och vackert.



Efter en liten gamedrive till lämnade vi våra kära norrmän för att åka vidare mot Nakuru. Det enda jag hade hört om Nakuru var att det fanns flamingos där och att den var värd att se. Jag hade inte några förväntningar annat än att se flamingos. Det fick jag göra, jag fick också möta vildmarken i utkanten av en stad ungefär som här i Nairobi. Parken är lite större än vår park här och ligger runt sjön Nakuru. Sjön har rosa kanter, det rosa är flamingos. Om några månader kommer hela sjön vara rosa, när flamingosarna har häckat färdigt på andra platser.

     

Vi åkte in i parken för att åka direkt till vårt guesthouse och meddela att vi var framme. På väg dit såg vi bufflar och två svarta noshörningar som kom väldigt nära. Vi såg stora flockar zebror och antiloper som började springa. Orsaken till sådant är oftast ett rovdjur. Värden där vi skulle bo sa mycket riktigt att det nyss varit två lejon precis utanför. Alltså åkte vi på lejonjakt. Efter lite letande hittade vi ett fantastiskt lejon som låg och spanade också han precis nära bilen. Där stod vi länge och bara njöt av två lejonbröder som visade upp sig från sin allra vackraste sida. Safari kan verkligen vara helt fantastiskt.



På gästhuset lagade vi mat, åt och stupade isäng, sov, vaknade, packade, åt frukost och åkte iväg igen. Inga sovmornar på safari! Vi hade en härlig dag i parken. Vi såg stora flockar med bufflar, det fanns många savann-djur över huvud taget. En giraff vi inte har sett vilt tidigare har vi nu i trofésamlingen Rothchild och den vita noshörningen. I Masai Mara är de vita noshörningarna vaktade av beväpnade vakter men här hittade vi en hel familj alldeles vilda. De är otroligt stora jämfört med de svarta, men det är de svarta som är agressiva.

     

     

En underbar helg tillsammans med goda vänner var ett bra balsam för oroliga själar, tack för sällskapet. Undrar vad vi ska göra nästa helg...

 / Anna

Igår och idag har jag varit på skolan och haft temadagar men det är en egen lång historia. Något för imorgon kanske.

Kommentarer
Postat av: Farmor

Tack för ännu en fin safariberättelse! Fint att ni hade möjlighet att göra den också tillsammans med era norska vänner och Salash.

2010-04-20 @ 21:52:54
Postat av: Marika

Du, eller ni, har alltid varit duktiga på att vända på det negativa till det positiva. Det beundrar jag dig för och har alltid gjort.



Kram Marika

2010-04-20 @ 22:06:13
Postat av: Catrin

Åh, vad härligt det låter med Safari. Jag längtar tills pojkarna blir lite större, då blir det Safariresa!!!

Kram!

2010-04-20 @ 22:09:24
Postat av: Catrin

Åh, vad det låter härligt med Safari! Jag längtar tills pojkarna blir lite äldre, då blir det Safari-resa!!!

Kram Catrin med familj

2010-04-20 @ 22:11:26
Postat av: Mamma o Pappa på Ekerö

Ni var väl värda denna härliga Safariresa Roligt att läsa och på så sätt få följa med er! Nu har vi ju också fått se lejon!

2010-04-20 @ 22:13:48
Postat av: Barnen Anderssons farmor

Tack för den safariskildringen. Vilka härliga bilder! Vi hade också möjlighet att besöka Nakuru, med Salash som guide. Han är fantastik på att berätta och har en stor kunskap om sitt land. Det var en upplevelse för oss. Just nu väntar vi på att all snö skall försvinna, men det tar nog ett tag till.

2010-04-21 @ 07:34:01
Postat av: Marie

Så mange fine bilder! Takk for en fin tur, ja:-)

2010-04-22 @ 10:49:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0