Det prickiga masailandet

Är väl ungefär vad Masai Mara betyder. Vi åkte på måndag morgon, en ytterst skruttig safaribil (en minibuss med tak som går att lyfta upp) hämtade oss. Var det såhär lyxsafarit skulle bli? I Kenya vet man sällan hur någonting ska bli innan det händer. Vi blev avsläppta på flygplatsen och gick in igenom en intressant säkerhetskontroll. Med ca en liter vatten i handväskan. Man får inte ha spjut, pistoler och pilbågar, annars går det mesta bra. Vi blev visade till ett 18 sitsigt flygplan, första gången för mig i ett så litet plan =)



På bilden står planet på flygplatsen vid Mara Safari Club. Mer än så var det inte, jo förresten en tax free butik =D jag frågade efter priset på ett halsband jag redan har. 10 gånger så mycket som jag betalat började hon på... Vi blev hämtade med bil till lodgen, safarit började redan på resan dit med flodhästar och apor.

     

Vi kom fram till lodgen där personalen stod och väntade med våta handdukar som vi kunde torka av resdammet med. Efter att ha checkat in blev vi visade till våra tält... jovisst vi har tältat på Afrikas savann. Som husvagnsmänniskor älskade vi förstås känslan av förtält.

     

En fyrarätters lunch senare åkte vi ut på game drive som det heter när man åker bil och letar efter djur. Jag hade inte sett någon gepard i vilt tillstånd än. Vi har klappat gepard i djurpark men det är inte riktigt samma sak. Förutom massor av zebror, antiloper och gaseller hittade vi en gepard på jakt, tillsammans med sin unge. Hur det gick, thomsongasellen kom undan... den här gången.

     

Luncher och middagar har varit fyra rätters. Idag var vi det enda sällskapet kvar på lodgen så inatt ska personalen vila, jag frågade om de skulle ha fest men det skulle de inte. Vi har njutit i fulla drag av lugnet på en helt avfolkad lodge. Den rena luften, vidderna, maten, naturen, sällskapet... Hade vi varit stressade innan hade vi varit avstressade nu, istället är vi mjuka i kroppen av tre dagars njutning. Trötta, i alla fall Josef som inte sov på resan hem men lugna i själen. Naturen runt tälten kändes dessutom som svensk sommar, det fanns till och med ett träd som såg ut och luktade ungefär som syrén. Sällskapet har varit det allra bästa, en dansk familj med en liten väninna till Ida. Det har blivit många promenader hand i hand... SÖTT

     

Naturupplevelsen på våra olika safaris har varit helt fantastisk. Inget safari har varit det andra likt. Något helt utanför naturen som gör resorna så olika är Ida. Det är några månader sedan sist och hon har fler ord, är mer medveten vilket gör hennes iakttagelser av djuren helt underbara att uppleva. Hon är som en sportkommentator, abfen (giraffen) äte (äter), pine (springer) gör de flesta djur men mest zebror och gaseller. Jag kan inte ens stava till Idas version av zebra. Hon har använt ett verb förut bova (sova) men annars har det inte varit några verb. Denna resa har verben exploderat, inte antalet verb men användningen av de tre hon kan. Härligt!

     

Big 5 då? Vi har redan dessa fem troféer men visst har vi letat lejon och elefanter. Hittat har vi också gjort men inte leoparden. Jag saknade herr lejon i min trofésamling, honom fick vi tag på. Men jag håller med Salash, stirrar man sig blind på de fem missar man så många andra djur. Vi har helt enkelt njutit av allt från mungos till elefanter.

     

     

De är ju inte så tokiga big 5 heller. Efter att Ida suttit och vinkat med handen och sagt kom till elefanterna hittade vi äntligen en grupp där den här lilla söta ingick. På väg hem hittade vi en stor hane. Ida som ju älskar elefanter var nöjd!

Nu väntar två sovande sötnosar på mig (undrar om Josef uppskattar att bli kallad sötnos, det är vad han är i alla fall) godnatt! / Anna

Kommentarer
Postat av: Minna

Tack for en jättetrevlig safari!:-) Och också grattis med att ni är på listan imorgon - vi hoppas det bäste!!:-)

Vi glæder os til att Ida och Silja skal se varandre igen - de sötnosar!:-)

2010-04-15 @ 22:16:16
URL: http://www.jeppeogminna.dk/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0