Sand och banan

På förmiddagarna brukar Ida hålla till i den nybyggda sandlådan här på vårt område. De andra adoptivpapporna på området har helt enkelt byggt en. Det är jättemysigt att gå ut efter frukost och nästan jämt är det minst två små knattar som leker. Vi har verkligen hamnat i ett mysigt gäng här på Gemina Court. Ida har mest tittat på, först igår började hon leka i sanden. Idag lekte hon inte bara hon tog några rejäla smakbitar också. Det är inte så lätt när man först vill gräva i den roliga sanden med händerna och i nästa stund måste ha tummen i munnen ett tag. Det följer liksom med sand då. Men Ida som fram tills nu varit mycket bekymrad över nya smaker och framför allt bitar i munnen var helt oberörd av sanden. När hon stoppade ner munnen i sanden för att smaka ordentligt tyckte jag dock att det var nog.

En annan smak som varit ovälkommen är banan. Ida har ätit mango och banan mixat (på barnhemmet var det papaya och banan men vi bytte till mango som verkligen gick hem). Mango och banan var för sig har hon ratat men blandningen har gått ner med förtjusning. Igår fick hon smaka Josefs banan (något jag försökt med otaliga gånger) det var mums. Jag skrapade av lite banan med skeden men det ville hon inte ha, tjejen som ratat alla bitar i maten ville plötsligt ta tuggor av bananen, kanske är det ett nöje att prova de nya tänderna hon fått i överkäken. Så när hon började äta sand erbjöd jag henne en banan istället, hon åt nästan upp hela. På eftermiddagen provade vi med banan igen, den gick också åt (stora bananer alltså inte småbananerna som är vanliga här).

Idag har vi förutom att äta sand varit på Java och ätit middag och fikat hemma hos Anderssons efteråt. Vi har också åkt Matatu för första gången. En matatu är en minibuss som man klämt in ca 13 passagerarsäten i och som de idag klämde in åtminstone 15 passagerare i. Det kostade en krona per person, helt galet.

Nu sover både far och dotter. Jag mår mycket bättre, febern är borta. Josef börjar känna sig hängig men vi hoppas och ber att han ska slippa. Imorgon ska vi till bibelskolan i Karen - spännande!

Jag ska ta en dust med disken innan jag också ska ner och trängas i sängen. Jo, jag vet att diskning ingår i den dagliga städningen men ändå =) Ska bli intressant att se hur natten blir, igår natt kröp Ida i sömnen - hur gulligt som helst.

/ Anna


Kommentarer
Postat av: erik

Jo, det där med sand känner man ju igen. Annat som är gott är kvistar, kritor, läskpapper...eh, ja allt man kan stoppa i munnen alltså. ;)

2009-09-23 @ 17:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0