bollen i rullning

Idag var vi och träffade vår advokat. Det är hon som kommer att hjälpa oss med mycket av det juridiska såsom domstolsförhandlingar etc. Det innebär att hon nu kan börja sammanställa våra papper så att allt är i ordning och kan sändas in till domstolen dag 91. Första dagen efter att vår "prövotid" på tre månader är slut. Att vi fått en tid med henne redan nu, så här snart efter att vi fått Ida i vår vård, är lite ovanligt men det är ju bra eftersom det ger henne gott om tid att se till att alla papper är som de ska.

Advokaten berättade också för oss att domarna som dömer adoptionsfallen har bytts ut mot två nya. Vad det kommer att innebära i praktiken är svårt att förutsäga. Vi har förstått att av de två som nu varit har den ena fungerat rätt bra och den andra har varit ojämn.

Idag hörde även samfundsledaren som vi mötte i onsdags av sig och berättade att han ordnat så att jag kommer att få träffa ledningen för "Karen christian college", den bibelskola som jag skall gästföreläsa lite på, nästa vecka på tisdag. Han hade även bokat in mig för min första predikan här i Kenya nästa söndag.

Man kan alltså säga att bollen nu är i rullning på två områden. Både vad gäller juridiken kring vår adoption och mina missionsengagemang här.

Idag har även Anna deltagit i ett seminarium via skype. Det var andra gången sedan vi kom hit. I övrigt så har vi det bra. Vädret har varit strålande idag igen. Anna verkar ha en ny förkylning på gång med lite ont i halsen och allmänt trött. Men det går väl över.

/ Josef

Kommentarer
Postat av: Linda

Härligt att höra att allt verkar flyta på för er! Låter ju som en bra grej att de byter ut domarna. Vi kan ju hoppas på att båda de nya funkar bra och inte bokar av så mycket tider.

/Linda

2009-09-19 @ 16:23:35
Postat av: Minna

Dejligt at I kan få gang i papirerne allerede nu - det er godt at have god tid til at få dem klar, tror jeg. Og rart at få etableret kontakt med advokaten nu også, det kan aldrig skade. Lad os håbe de nye dommere er gode!:-)

2009-09-20 @ 19:41:13
URL: http://www.jeppeogminna.dk/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0