Massajer och bilar

Idag har vi delat på oss. Tre män åkte iväg till bilmarknaden efter lunch för att titta på bil åt oss. Vi skulle verkligen behöva köpa en bil för att ta oss fram och tillbaka mellan Gemina och bibelskolan så smidigt som möjligt. Josef fick alltså med sig två betydligt mer bilkunniga herrar för att kolla in marknaden.

Tillhörande damer åkte istället till Yaya, ett av de köpcetrum vi brukar gå till. Där finns på söndagar en massajmarknad där det säljs diverse hantverk. Det regnar ju för det mesta nu och då duggregnade det. Jag tror att alla tyckte att jag skulle öppna deras "business" för dagen eftersom det gick så dåligt när det regnade. Idag blev det ett halsband som är gjort av tidningspappar, riktigt snyggt faktiskt och en giraff till Ida. Sen tyckte jag att jag hade hjälpt tillräckligt många försäljare.

Efter shoppingrundan åt vi på Java och herrarna anslöt. Jag vet inte om vi blivit klokare när det gäller bilköpet men vi har haft trevligt. Kaffet drack vi i vårt vardagsrum. Ljudnivån med sex barn på en pytteliten bostadsyta är ganska härlig.

Imorse var jag och handlade lite mat. Jag hade röda jeans och svart regnjacka med uppdragen luva. På fötterna hade jag mina blommiga crocs. Låter det inte snyggt? Jag blev kallad "very beautiful" av två karlar. Har inte hänt här förut, det är tydligen regnjacka det ska vara =) Den andra som tyckte jag var läcker ville gärna ge mig lift hem, en ensam mzungo kvinna till på köpet som går i regnet måste ju få skjuts. En blick på bilen och gubben som rökte cigarr sa mig att det gick utmärkt att promenera vidare. Han tyckte fortsatt synd om mig och följde efter och upprepade sitt erbjudande. Han bad också om mitt telefonnummer. Tack och lov finns det vakter till andra compounds än vårt som känner igen mig. Jag stannade glatt och pratade med vakten närmast oss för att bli av med gubben, fungerade inte. Jag sa att jag var gift, fungerade inte riktigt det heller. Jag ska börja ha en skylt "married to a pastor" på mig när jag går ut ensam. De har lite respekt för såna här nere. Sista stegen hem gick jag med en av de svenska papporna som varit ute och sprungit. Då åkte gubben. Jag väljer att känna mig snygg, det sa han ju att jag var =) Jag ska definitivt ha regnjacka oftare - med skylt dock ;-)

/ Anna

Kommentarer
Postat av: LisaBB

Ha, ha. Klart att uppvaktningen beror på att du är snygg Anna!



Lycka till med bilköpet. Det låter ju som att det skulle förenkla ert liv betydligt.

Antar att det inte känns kallt fast det regnar... Det regnar här också nu. Men aningens kallare än i Nairobi kan jag tänka. Burr!

Nu återgår jag till skrivandet. Kul ibland...

Varma hälsningar till er alla tre.

2009-10-19 @ 08:35:21
Postat av: Lisa

Undrar om regnjacka och crocs fungerar på samma sätt i Sverige?! (hi...hi..)Skylten är nog en god idé.



Ha det gott!

Alla här hemma hälsar.

2009-10-21 @ 14:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0