Hemma hos Puh

heter boken som handlar om vår lägenhet och våra familjer. Den har vi läst nu i två kvällar. Ida älskar särskilt bilderna på oss och på alla familjemedlemmar hon pekar och vi får säga vem det är. Just nu tränar vi på mormor så att hon ska känna igen tanten som ligger där i vardagsrummet på torsdag morgon. Sen ska vi hårdplugga farmor och farfar som förmodligen blir näst i besökarskaran.

Läsningen framkallar en aning hemlängtan, inte så farligt att det inte går över men litegrann, känns ungefär som att se sommarkort på vintern. När vi läste idag och tittade på Idas rum kom det för mig att läsningen är lika mycket förberedelse för oss som för Ida. För Ida handlar det om att känna igen sitt hem när hon väl får komma dit och för oss handlar det om att det här är verkligt. Inte bara här bland poolerna, dammet och alla goa adoptivfamiljer utan också hemma i en alldeles vanlig vardag så ska vi få ha en liten Ida hos oss. Tar nog ett tag att sjunka in när man är såhär bortkopplad från verkligheten. Ska bli härligt att uppleva!

/ Anna


Kommentarer
Postat av: Lina Pansell

Nu har jag tid att skriva en liten kommentar. Det är så roligt att läsa om er och hur ni har det där ner. Det låter som ni har det alldeles underbart. Tänker mycket på er.

kram från kusin Lina hemma i svenskahöstrusket.

2009-10-04 @ 16:51:48
Postat av: Anna

Vad roligt och spännande att mormor kommer! Det är så härligt att titta på foton tillsammans. Det gillar Malte också! Han har också ett eget litet album. Nu somnar jag nog ovaggad efter allt rivande i helgen... Det är inte mycket kvar invändigt nu. Kramis

2009-10-04 @ 22:29:42
Postat av: Marika

Jag är inte förvånad över namnet på boken. Barnens dagis tillverkade böcker där vi föräldrar bidrog med foton på nära och kära i inskolningssyfte. Inte så långt ifrån era tankar.



Kram Marika



PS Imorgon ska jag träffa Ingmar. Opponeringen närmar sig med stormsteg...

2009-10-04 @ 23:07:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0