Barnhem och balkong

Idag har vi varit på barnhemmet för vägning. Prinsessan har behagat gå upp ca 1 hg. Lycka och glädje! Mormor fick också se hur Ida har haft det under sitt första år. Det finns en annan liten prinsessa på Idas avdelning som tydligen haft sin säng bredvid Ida, personalen fick täcka för ena sidan av sängen annars kunde de två småflickorna prata hela nätterna. Det är så sött att se när de träffas. Jag frågar varje gång om hon har fått föräldrar men nej inte än. Vi hoppas och ber att hon ska hamna hos en kärleksfull familj.

Efter en lunch tog vi taxi till gatan där Ida hittades, den ligger i närheten av ett slumområde och när chauffören fick höra varför vi promt skulle åka och ta bilder av just den gatan körde han helt sonika in i slummen. Vi frågade lite oroligt om det var säkert men han lugnade oss med att vita bara trakasseras när det är mörkt =) Vi fick i alla fall se en del av det område där Ida kan ha fötts, det känns mycket märkligt och konstigt. Det tar nog ett tag att smälta.

På vägen hem stannade vi och köpte en matta till balkongen, en röd som afrikas jord vilket passar bra till safarityget som nu pryder räcket. Mormor har noga sett till att balkongen är barnsäkrad innan hon åker. Brudarna (alltså mormor, Ida och jag) gick också iväg till närmsta blomsterförsäljare, blomsterhandlarna finns längs vägkanterna där plantorna står i långa rader i små eller stora plastpåsar. Vi var de enda kunderna och ca fem killar gick hjälpsamt runt och visade växter. Vi valde tre lite större gröna växter för 25:- st. När vi villrådigt började fundera på hur vi skulle få hem de tunga jordkassarna löste killarna vårt problem genom att binda fast alla tre växterna på en cykel och en av dem gick hem med oss. Han hade följt med upp och planterat också men vi avböjde vänligt.

Växterna behövde krukor så det blev en promenad till för att inhandla lerkrukor på Uchumi som är vår närmsta affär. Krukorna kostade 13,50:- st och faten kostade 4:- Glada och nöjda började vi gå, taxikillarna ropade som vanligt och ville att vi skulle åka men krukorna var lätta och vi tänkte gå. Men idag gav de sig inte och det visade sig att de kände igen mig och skulle hämta en kund på Gemina court och ville ge oss lift. Vi tackade glatt ja och fick åka ända till dörren.

Kvällen har ägnats åt att göra iordning balkongen. Vi har våra förebilder en trappa upp. De har verkligen lyckats med sin balkong (det är också den enda balkong vi sett här i området) vi härmar i alla fall glatt och är just nu väldigt nöjda med vår egen balkong. Nu sitter vi i den afrikanska natten och kvällsfikar, syrsorna spelar och luften är klar som den är efter regn. 

     

JA det har regnat idag, vi tackar Gud och ber om fortsättning. Kenya behöver verkligen vatten, det gör ont i hjärtat när man ser torkade plantor och magra kor som betar längs vägarna här i bostadsområdet då gräset ute på landet är slut.

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Emma

ÅÅ va mysigt det blev!!!

2009-10-16 @ 13:12:26
Postat av: Hanna P

Vilken underbart mysig balkong ni har fixat till! Bjuder ni på kvälls-te? :-)

Här i Sthlm är det ett kallt höstregn idag så det blir till att tända en brasa framåt kvällen. Vi ska be vår Herre att han skickar mera regn till er oxå!

Kramar till er alla 3 + mormor förstås!

2009-10-16 @ 15:08:46
Postat av: Lisa

Vad fint ni fått det! Hoppas allt är bra med er och lillan!

Kram

Lisa

2009-10-16 @ 23:27:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0