Kronprinsessan på besök

Jag sa ju att hon skulle komma =) Kronprinsessan har varit i landet några dagar bland annat för att inviga klimatkonferensen Climate Change Day. Ikväll var det mottagning för oss svenskar på svenska skolan. Har aldrig varit utlandssvensk förut så det var lite skoj =) Ida är ju inte svensk än men hon fick följa med ändå.

Snittarna var goda och hela arrangemanget väldigt trevligt. När klockan närmade sig sex och Kronprinsessan skulle komma trängde vi ihop oss under några tälttak och väntade. Påväg till sin plats passerade Kronprinsessan Ida och kompisen som bor en trappa upp. Han stod framför Ida glatt viftandes en flagga. Victoria tittade på dem (väljer vi att skriva, möjligheten att kompisen skymde henne blundar vi för) och sa å vad söta. Hihihi!

Efter en kort och helt ok ceremoni gick alla barn fram och hälsade på Kronprinsessan. Josef tog sin dotter på armen och gick fram han med. Kronprinsessan tyckte att vår lilla prinsessa var bedårande och jättesöt (vilket hon förstås har helt rätt i), hon fick veta att Ida snart är 14 månader, så klappade hon Ida och gratulerade oss föräldrar. Det var en mycket stolt pappa som kom ner för trapporna.

Sen fortsatte vi att äta snittar tills taxin skulle komma. Nu sitter vi och kvällsmyser med regnet dånande utanför fönstret. Snacka om att ha tur med vädret, det här hade inte varit nån hit på skolan.

 
En glad Kronprinsessa kommer till Svenska skolan

 
Ida och pappa på väg upp till Kronprinsessan. Väl uppe fick inte mamma till skärpan, typiskt! Men här är bildbevis på mötet i alla fall =)


Så här fin var vår lilla prinsessa när hon skulle träffa Kronprinsessan.

/ Anna

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Så härligt att se! Inte illa att prinsessan Ida får hälsa på kronprinsessan redan innan hon blivit svensk medborgare! (Jag har varit det rätt länge och har aldrig hälsat på Victoria, men väl skrivit brev till kungaparet som nioåring :-)

Tack för härlig rapportering!

2009-11-14 @ 20:47:20
URL: http://www.ekhemmanet.se
Postat av: Emma L

Va roligt o se!!!! F övrigt har jag bott på Ekerö 20 år och aldrig träffat Victoria...

2009-11-14 @ 20:49:40
Postat av: Marika

Vilken resa... redan i kändisvärlden... Jag som endast har fått sitta i SÄPO-rummet!

2009-11-14 @ 22:27:00
Postat av: Pernilla

Man ska tydligen bo utomlands för att få träffa henne. Andreas var på party med henne i J.

2009-11-15 @ 11:53:16
Postat av: Andrea

Kronprinsessan är mycket trevlig. Jättekul att ni fick träffa henne. Vi har klippt ut ur Expressen som dokumenterade det på ett förträffligt sätt. När ska Ida gå med i rojalistiska föreningen? ;-) Ha det gott hälsar er kungavänner

2009-11-15 @ 20:39:18
Postat av: Lisa

Vad roligt att ni fick träffa henne!

2009-11-16 @ 18:23:21
Postat av: Anna

Men vad roligt! Två prinsessor på samma bild! Ida och Victoria.

2009-11-17 @ 11:39:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0