Julafton

Det här får bli ett inlägg som skrivs lite i taget.

Vi vaknade tidigt (klockan åtta, men för den som varit uppe till två...) och åt frukost med skinkmackor och glöggte. Tack alla underbara ni som sett till att vi fått hit diverse svenska smaker =) Efter frukost ska man enligt tradition gå skattjakt (de senaste åren har vi visst tävlat om klapparna men vi tog tillbaka skattjakten iår). Pappa och Ida fick leta sina klappar genom att följa ett antal ledtrådar. Pappa fick röda manchettknappar, Ida fick en bok och mamma fick ett armband som matchar både manchettknapparna och halsbandet hon fick på 20 års dagen. Alla var glada och nöjda!

Sen var det bara att förbereda lunch, alltså vår lilla del av den gemensamma knytislunch vi ätit vid poolen. Vi bidrog med kaviarägg och julskinka. När alla bidragit fanns det fantastiskt mycket gott på bordet och vi är mätta och nöjda. (Blir första julen på väldigt länge som vi äter två uppsättningar julmat). Vi satt länge på filtarna och pratade och mös. Jag har badat!!! Det var kallt, vädret har inte varit strålande sol senaste dygnet men när solen tittade fram passade jag på att hoppa i =) Så var julbadet avklarat.

     

Nu är det tyst i huset och tända äro ljusen, alla sover inte men Ida sover gott i sin tomteklänning.
När Ida vaknade igen tittade vi på Kalle Ankas julafton. Det är ju nästan brottsligt att spela in den men det kändes som att vi hade legitimt skäl iår att titta på en inspelad version. Mitt i Kalle kom vår julaftonsgäst, Maggan som är missionär i Kenya. Så var hela vår julskara samlad. Efter Kalle gick mamman (i vanlig ordning) ut i köket för att göra iordning maten. I det här fallet var mamman ytterst villig och pappan underhöll både gäst och dotter så man kan undra vem som jobbade mest =)Middagen bestod av julskinka, köttbullar, prinskorv, rökt lax, ägg med kaviar och crème fraiche, ost, leverpastej och potatisgratäng. Det låter väl som ett helt julbord. Det kommer också, precis som ett julbord ska, att räcka i flera dagar. Men det var GOTT så det gör oss ingenting. Ida åt två korvar, alltså det låg nog en halv korv under bordet, sen matvägrade hon så det fick bli gröt istället, intressant val av julmiddag.

I slutet av middagen var det någon som sa paket varpå ettåringen ibland oss brast ut i ett stort leende och började skratta. Det var alltså inget annat att göra än att gå ut och titta på paketen. Ida gick och ställde sig under paketkalendern som numera är tom men de där konstiga vuxna hade efter att ha haft paketen på ett och samma ställe i en månad flyttat paketen till granen. Till slut kom hon och öppnade sitt första, en giraff som mamma virkat. Sen hjälpte hon till att öppna diverse paket förutom sina egna som också innehöll en elefant och duplolego. Duplot var jätteroligt, särskilt att plocka i och ur påsen =) Bygga tar vi en annan dag. Jag fick en gitarr - hurra!!! nu ska det sjungas. Josef fick fina tröjjor och en TV serie han länge längtat efter. Alla var glada och nöjda.

Efter klapparna läste Josef julevangeliet, en berättelse som aldrig upphör att faschinera mig. Tänk att himmelens och jordens skapare, världes räddare valde att födas till jorden på ett av de allra enklaste sätt. Syftet måste ha varit mångdubbelt men oj vad jag är tacksam över att min Gud inte sitter på en tron i ett palats utan att veta hur vanliga människor har det. Han inte bara vet, han valde att uppleva det. (Jag inser att du kanske inte tror på detta men tänk tanken OM, om det är sant, är det inte ganska stort?).

Sen har vi skypat med familjerna och Ida har lekt med sina leksaker. När hon somnat tog vi vuxna en julfika med kakor och godis till Karl Bertil Jonssons julafton - fantastiskt!!! Nu ser vi filmen "Vägen till Betlehem" en helt underbar film som visar det Josef läste förut idag på ett vackert och stämningsfullt sätt. Vi får se hur länge vi orkar hålla oss vakna. Imorgon ska vi nämligen ut på tomteuppdrag men det berättar vi mer om imorgon.

GOD JUL / Anna, Josef och Ida


Kommentarer
Postat av: Moster Emma

God Jul och god fortsättning!!! Ni fattades oss!!!! :( Men TUR att vi kommer snart & får ha lite minijul tehopa :)Tills dess många julkramar önskar vi i soffan just nu/ Moster Emma, Moster Lotta och mormor

2009-12-26 @ 00:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0