Inte lika lugn gata

Dagen började med att Josef åkte iväg för att träffa en bilmekaniker för att sätta in bilbälten i baksätet på bilen. Kan ju vara bra att ha. Ida och jag gick upp och gjorde iordning för vårt sista hembesök från vår organisation. På söndag är vår fosterhemstid slut och på måndag skickas ansökan till domstolen. Steve skulle genast skriva sin del av rapporten så att den är klar innan måndag. Han kom kenyansk tid, en timme för sent (han brukar vara i tid men missförstånd råkar alla ut för). Vi hade som vanligt väldigt trevligt. Det känns som att få besök av en vän (som ställer lite frågor om diverse privata och mindre privata angelägenheter).

När han gått kastade sig Josef iväg till centrum för tropikmedicin för att ta blodprov. Han har ju varit dålig i magen igen och om det inte hade gått över idag ville de ta fler prover. Han tänkte nästan inte gå för han kände sig så pass bra idag. De tog proverna och han kom hem för en väldigt sen lunch men var tvungen att åka tillbaka igen för att hämta provsvaren. Han åkte och Ida och jag gjorde iordning för en samling med adoptivfamiljer från vår Sverige-organisation. Vår landansvariga är i Nairobi för en konferens som blev inställd två dagar innan (välkommen till Afrika). Hon brukar alltid vilja träffa oss och det är också väldigt trevliga träffar, hon är verkligen engagerad i vår situation vilket känns väldigt bra.

Träffen blev trevlig och intensiv. Kläm in nio vuxna och sex barn i en liten lägenhet så kan ni kanske föreställa er hur det lät. Jag gillar det men intensivt blir det =) Hon hade med sig en kasse från mamma som har sytt julkläder till Ida. Helt fantastiska kläder!!! På julafton får ni se =) Hon hade också en hel del nyttig information trots inställd konferens.

När alla hade kommit kom också Josef hem från tropikmedicin med tyfoid (en typ av Salmonella i blodet) som dom. Han har tydligen gått med det länge för värdena var höga. Konstigt att han inte haft mer symptom men tur att han gick idag. Ida och jag ska också ta prover för att vara på säkra sidan. Ingen oro familjen vi är i goda händer!

Ida somnade helt uttröttad till julkalendern (Sunes jul). Vi har plockat lite och nu ska vi ta en film, jag ska jobba har två lektioner imorgon som inte blivit förberedda idag, dagen gick liksom åt till annat. Det ska nog gå bra, jag har haft dem måååånga gånger hemma.

Ni som ber får gärna be för Josef så att han blir frisk. För Ida och mig så att vi inte är sjuka, framför allt inte Ida.
Ni får också gärna be för två familjer som har sin andra tid i domstolen imorgon. Önskan är att få komma hem så fort som möjligt, gärna innan jul.

/ Anna


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Låter inte bra, vi ska be för er. /Pernilla o Andreas

2009-12-03 @ 21:40:23
Postat av: LisaBB

Stackars Josef! Hoppas han blir bra snart och att Anna och Ida inte har samma sak.

2009-12-04 @ 08:14:23
Postat av: Lotta

Så hemskt! Stackars Josef! Vilken tur att det upptäcktes så snabbt. Är det antibiotika som gäller nu? Vi ska be för er lite extra.



Så spännande att det gått tre månader på söndag! Hoppas ett litet underverk sker och att ert fall blir behandlat med rekordfart av domstolen. Nu vill vi att ni kommer hem snart :). Kram på er allihop!

2009-12-04 @ 08:58:00
Postat av: Gustav

Jag hoppas också att Josef blir bättre nu när orsaken till hans månatliga magont har konstaterats.



Jag kan meddela att julkalendern i år är fantastisk.

Jag, Lotta och magen sitter klistrade varje morgon till supehjältejul. Oerhört bra!

2009-12-04 @ 15:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0