Äntligen på plats!

Äntligen är vi på plats i Kenya! Det känns både lite omskakande och väldigt roligt.



I går lämnade vi hemmet vid kvart i fem på morgonen! Efter ca tre timmars sömn. Vi hade lite packningsbestyr på natten =) Flygresan gick väldigt smidigt, om man undantar processen att ta sig genom Heathrow där vi bytte plan. Det var egentligen inga problem, men det tar lite tid att vandra genom alla långa korridorer och köa i en ny säkerhetskontroll. Trots att planet från Stockholm var närmare 20 minuter för tidigt så kom vi fram till gaten precis lagom tills de skulle börja borda planet.

Eftersom planet från London till Stockholm inte var fyllt så fick vi tre platser för oss själva vilket gjorde att vi kunde breda ut oss lite och faktiskt fick sova ordentligt på planet. Känslan när vi flög in över Nairobi (som visade sig från en mycket vacker sida med massor av ljus i ett svart mörker) var helt obeskrivlig. Någonstans bland alla ljus finns hon vår lilla.

Väl framme i Nairobi gick det nästan oförskämt smidigt att ta oss ut. Eftersom vi kom med den enda internationella fligheten just då så var det i princip inga köer och våra väskor kom direkt. Förvånansvärt snabbt.

Utanför möttes vi av en överraskning. Mutero som mötte oss stod med skylten som synns på bilden. Efter ett gott skratt kom förklaringen: Per Andersson var med och hade hjälpt Mutero med skylten. (För alla er läsare som inte vet om det så har Josef ett förflutet som ljustekniker och brukade ha Teaterteknik som sin främsta leverantör av teknik)



Det blev sedan en mycket sen kväll med paret Anderssons. Vi bor hos dem de första nätterna här. Vi hade kanske lite för trevligt =) klockan närmade sig tre innan vi var i säng.

Idag har vi haft väldigt trevligt. Vi har följt efter våra vänner som trogna hundar. Vi tog lite sovmorgon och bjöds på frukost av Per när vi vaknade. Sen pratade vi lite mer innan vi gjorde oss i ordning och gick till Java Coffe House och åt en lätt lunch (kaffe och vitlöksbröd). Därefter gick vi till Svenska skolan där adoptivfamljerna brukar träffas på fredagar. Jätteroligt att träffa alla andra. Vi satt och fikade och pratade länge tills vi gick för att äta på Kinarestaurang. Nu sitter vi och internettar lite efter en härlig dag. Vi hoppas få träffa adoptionsorganisationen på måndag så att vi kan få träffa vår lilla sen. Efter att ha umgåtts med ett gäng GOA småskruttar idag känns det extra mysigt att snart ha en egen skrutta att mysa med =)

Josef och Anna


Kommentarer
Postat av: Kicki Alvåg

Hej!Det är riktigt roligt och spännande att få följa med på er fantastiska resa. Kram Kicki

2009-08-28 @ 21:27:10
Postat av: Emma

åh jag ryser va roligt o få läsa om er första dag! Skriv mera! :)

2009-08-29 @ 13:37:53
Postat av: Ethi från FL

"Känslan när vi flög in över Nairobi (som visade sig från en mycket vacker sida med massor av ljus i ett svart mörker) var helt obeskrivlig. Någonstans bland alla ljus finns hon vår lilla."



Åh, vad fint skrivet! blinkar bort tårarna PRECIS så här var det när vi för drygt fyra år sedan svävade in ovanför Addis Abeba en sen sommarkväll, på väg till vår första son. Underbart beskrivet!

2009-08-30 @ 11:17:04
Postat av: Anki i Höganäs

Hej!



Känner er inte men hittade hit från afrikalistan!

Ska bli spännande att få följa er resa, ska börja läsa nu.....!

Vi flög via Heathrow när vi skulle till SA för ganska exakt 8 år sedan (19/9-01), känner igen mig i det du skriver!

I Sa fick vi vår underbare son, Isac, som nu är drygt 8 år!

Lycka till med allt!

nu ska jag läsa...!

2009-09-13 @ 22:11:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0